OKI C542 teszt-VIDEO

   PRINTERSHOP Nyomtató és Kellékanyag Áruház bemutatja: 

OKI C542dn színes lézernyomtató


    A C542dn kisebb irodai felhasználásra (1-20 fő) színes,A4-es, duplex (kétoldalas), LED lézer technológiájú „okos nyomtató”.Alapkiépítésben tartalmazza a Gigabites Ethernet és az USB 2.0 csatlakozókat,valamint választható hozzá Wifi modul is.

   OKI C542 színes lézernyomtató Külső megjelenésre, a színhasználat az OKI-ra jellemző fehér-szürke, azonban a C542dn készüléken megjelenik egy 7”-os LCD érintőkijelző is. Kezelőfelülete ezen túl egy alfanumerikus billentyűzetből és a szokásos navigációs gombokból áll. A menü felépítése igen logikus, használata egyszerű, az érintőkijelző hibátlanul működik, bár szöveg beírásánál néha nem a kívánt betűt érzékeli.

    Nyomtatási sebessége színes és fekete-fehér nyomat esetén is 30 lap/perc, 1200x1200 dpi felbontás mellett. Hasonló készülékek lassabbak, és kisebb felbontással dolgoznak (HP CLaserJet Pro M452DN: 27 lap/perc, 600 x 600 dpi; Canon LBP7660DN: 20 lap/perc, 600 x 600 dpi). Az első nyomatra, színes és feket-fehér esetén is, 7,5 s-ot kell várni, ami szintén kiemelkedően gyors a kategóriájában.

    Az OKI okos nyomtatója tartalmazza az sXP (smart Extendable Platform) technológiát, ami segítségével különböző applikációkat futtathatunk az nyomtatón (pl.: Paper Cut MF vagy Drivve Image). Ezen alkalmazások segítségével még több beállítási lehetőség nyílik, ezzel is optimalizálva a nyomtatást. A SENDYS Output Manager opció lehetővé teszi, hogy az összes felhasználó nyomtatásait, ezzel kiszűrve a nem feltétlenül üzleti célú nyomtatásokat. Az alkalmazásokat a készüléken böngészve lehet megkeresni, az OKI hivatalos honlapján.

    OKI C542 színes lézernyomtatóA Wifi modullal rendelkező nyomtatóknál lehetőségünk van a mobilnyomtatás előnyeinek kihasználására Android, és iOS rendszerű okos eszközökről is. A támogatott szoftverek a Google Cloud Print 2.0 valamint az Apple AirPrint. A C542dn Wifi Direct funkcióval is el van látva, így könnyen és biztonságosan lehet hozzá csatlakozni. A biztonságról továbbá az IPSec (Internet Protocol Security), a Private Print valamint a Secure Print funkciók gondoskodnak. A teszt során Wi-Fi modul nélküli nyomtató állt rendelkezésünkre, így ezeket a funkciókat nem tudtuk kipróbálni.

    A C542dn 1 GB beépített tárhellyel (RAM) rendelkezik,ezért nem jelent problémát, ha egyszerre több felhasználó is használni akarja,akár sok grafikával tűzdelt dokumentum esetén sem. A beépített tárolási memória egy 3 GB-os eMMC kártya.

    Alapkiépítésben 250 lap (+ 100 az MPT tálcán) tárolására alkalmas. Nagyobb irodák esetén ez a kapacitás bővíthető akár két tálcával is, így a C542dn maximális kapacitása eléri az 1410 lapot. A nyomtató minden általános papírmérettel működik (A4, A5, A6, B5, B6).Alapkivitelben a mérete a színes készülékek között átlagosnak mondható, 279 x427 x 571 mm (MaxSzéxMé), teljes kiépítésben viszont kifejezetten nagy irodai gépnek tekinthető, ekkor 555x427x571 mm a mérete. A készülék üzemeltetése nagyon gazdaságos, alvó mód esetén 1,1 W, automata kikapcsolás után 0,5 W a fogyasztása, valamint beállítható toner takarékos nyomtatás is. Ekkor a színek kevésbé élénkek, feltűnően csökken a nyomtatási minőség. A leggyakrabban használt operációs rendszerekkel kompatibilis(Windows (akár Windows 10 is), Mac, Linux).  Az illesztőszoftver feltelepítése igen egyszerű (kb. 2 perc). Javasolt terhelhetősége 6000 lap/hónap, de akár 60000 lap/hónapot is tud.

OKI C542 Toner Save mód

    Az OKI C542dn készüléket főként irodai felhasználásra ajánlott, ahol fontosnak tartják a technikai újításokat. Bármilyen dokumentummal könnyedén megküzd, és az OKI toner-technológiájának köszönhetően (Microfine Spherical Toner) kiváló minőségben nyomtat, és a bemelegedése is igen rövid időbe telik.


    Ár-érték arány kimagasló, és ezen túl az OKI 3 év garanciát vállal a készülékeire, feltéve, ha azok eredeti kellékanyagokkal vannak használva.

 

 

PROS

CONS

Nagy kijelző, áttekinthető menü

Wi-Fi modul csak opcionális

Wi-Fi Direct funkció

 

1 GB RAM

 


A készülék megvásárolható a PRINTERSHOP Nyomtató és Kellékanyag Áruházban, az alábbi linken: OKI C542 színes lézernyomtató.

Készítette:

          PRINTERSHOP
                       TesztBrigád

_______________________________________________________________________________________________________

Műszaki adatok

C542dn
Színes, A4, lézer
nyomtató
Cikkszám46356132
Garancia (év)3
Nyomtatási színszínes
Legnagyobb lapméretA4
Nyomtatási technológialézer

Nyomtatási sebesség

(A4, színes/mono lap/perc)

30/30
Wi-Fiopcionális
USBigen
Duplexigen
ADFnem
RAM (MB)1024
Első színes/fekete nyomat elkészítése (s)7,5
Papírkapacitás alapkiépítésben250+100
Felbontás (dpi)1200 x 1200
Papírsúly (g/m^2)250
Havi terhelhetőség (lap/hónap)6000-60000
Szkennelés nem
Tömeg (kg)24
Méretek (ma x szé x mé mm)

279 x 427 x 571